bbq kip recepten

BBQ recept: Kipfilet in kip-tandoori marinade

Kip-Tandoori is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in India. Daar maakt men al eeuwenlang de zogenaamde Tandoori-saus, een saus op basis van verschillende kruiden en yoghurt, waar vlees en kip in gemarineerd kan worden. Na het marineren wordt de vlees of kip gebakken in een klei-oven, de naam Tandoori is dan ook afgeleid van het Hindi woord Tandoor (klei-oven). Vlees gemarineerd in Tandoori saus smaakt heerlijk als het gegrilld worden boven de bbq. Vandaar vandaag het bbq recept voor Kip-Tandoori. (meer…)

By martijn, ago
bbq kip recepten

BBQ Kip recept: Gemarineerde kipfilet

Kipfilet is erg gemakkelijk klaar te maken boven een goed hete bbq. Grootste lastigheid aan het grillen van een kipfilet boven de bbq is echter het goed timen van de grill-tijd. Te lang roosteren betekent een droge kipfilet, te kort grillen betekent rauwe kip. Beide wil je natuurlijk niet op je bordje tijdens een zomerse bbq dag. Lees verder voor een heerlijk bbq recept voor gegrillde kip. (meer…)

By martijn, ago
bbq kip recepten

De lekkerste kip sate van de bbq met dit recept

Kip saté is een van de bbq recepten met kip die op geen enkele bbq mag ontbreken. Daarvoor zijn verschillende redenen: kip saté is makkelijk klaar te maken, valt bij iedereen in de smaak en is natuurlijk erg lekker in combinatie met saté-saus, een stokbroodje of een lekkere groene salade. Belangrijke tip: hout heeft de neiging om te verbranden boven een hete bbq. Als u daarom houten saté-stokjes gebruikt om de saté te rijgen week deze dan eerst in heet water. Hierdoor zullen de stokjes minder snel verbranden boven de bbq. (meer…)

By Martijn, ago