Welke wijn past nu goed bij een zomerse barbecue. Dat is een vraag die ik mezelf, en vele anderen met mij, regelmatig stel. Sta je in de supermarkt met een boodschappenwagen vol met lekkers bij het schap voor de wijnen en dan begint het… wat voor wijn koop ik bij de barbecue?!
Om een mezelf antwoord te geven op deze vraag heb ik natuurlijk het internet afgezocht. Op basis van een aantal engelse websites over barbecue wijnen heb ik deze pagina geschreven. Ik probeer witte, rode en rosé wijnen die goed smaken bij de barbecue te benoemen. Niet op basis van het merk van de wijn, dat lijkt me onbegonnen werk. Ik heb geprobeerd een aantal soorten wijnen te beschrijven die goed passen bij de barbecue.

Rosé wijn bij de barbecueNatuurlijk begin ik met de barbecue wijn bij uitstek, rosé. Sinds een aantal jaren is rosé aan een stevige opmars bezig in Nederland. Steeds meer mensen ontdekken dat rosé wijn en een lange zomerse avond prima samen gaan. Daarnaast past rosé prima bij een barbecue. De smaak is over het algemeen niet dominant wat het een prima wijn maakt voor bij de barbecue. Wil je een lekkere rosé wijn dan kun je bijvoorbeeld een rosé wijn kiezen op basis van de Pinot Noir, de Grenache of Tempranillo druif. Rosé wijnen op basis van deze druiven zijn over het algemeen prima bij een barbecue. Tweede voordeel is daarnaast dat deze wijnen gewoon in de supermarkten te krijgen zijn.

Rode wijn bij de barbecue

Houd je van vlees op de barbecue dan kun natuurlijk voor een rode wijn kiezen. Rode wijn gaat prima bij een entrecote, een lekkere biefstuk of een fijn stuk lamsvlees van de grill. Rode wijnen heb je in veel soorten en maten. Welke rode wijn goed smaakt bij de barbecue is natuurlijk persoonlijk. Om je toch een richtlijn te geven hierbij een aantal tips voor rode wijnsoorten bij de barbecue. Allereerst natuurlijk een rode wijn op basis van de Merlot druif. Een prima keus die ook nog eens goed te betalen is. Ook Zinfandel druiven of Grenache druiven maken goeie barbecue wijn. Uiteindelijk gaat een Pinot noir ook prima samen met een barbecue feest. Bedenk wel dat rode wijn eigenlijk niet goed past bij een vis recept van de barbecue. Daarvoor kun je toch echt beter een witte of rose wijn nemen!

Witte wijnen bij de barbecue

Welke witte wijnen kun je uiteindelijk het beste kopen voor de barbecue. Ook hierin zijn natuurlijk weer veel soorten te verkrijgen. Allereerst natuurlijk de opmerking dat witte wijn het lekkerst smaakt bij een vis gerecht van de bbq. Allereerst natuurlijk de tip om een lekker glas Chardonnay wijn bij de barbecue te schenken. Deze wijn past prima bij de barbecue. Ook Pinot Blanc druiven en Sauvignon Blanc druiven maken prima barbecue wijnen. Deze witte wijnen voor de barbecue kun je in alle winkels krijgen. Tenslotte natuurlijk de tip om eens een lekkere zoete Riesling bij je barbecue te schenken! Heerlijk op een zomerse avond.
Heb je zelf tips dan mag je me mailen: martijn@bbq-recepten. Ik heb niet erg veel verstand van wijnen, zelf drink ik liever een lekker biertje…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *