- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

Zoetzure saus maken voor bij de barbecue

Zoetzure saus is een van oorsprong Aziatische saus die je in de supermarkt kunt kopen. Bij veel vleesgerechten van de bbq komt zoetzure saus prima tot zijn recht. En natuurlijk vind je op bbq-recepten.nl een heerlijk recept voor het zelf maken van zoetzure saus.

Ingrediënten voor dit bbq recept

2 uien1 rode en 1 gele paprika
1 blikje ananaszonnebloemolie
4 el rijstazijn2 tl maiszetmeel
peper2 el suiker
200 ml tomatenketcupblikje tomatenpuree

Allereerst een belangrijke opmerking voordat je begint met het maken van zoetzure saus voor de bbq met dit recept. Let er goed op dat de saus zowel zoet als zuur is. Krijgt een van beide smaken de overhand dan is de saus minder lekker.

Snijd om de te beginnen de paprika’s door de midden en verwijder de zaadjes en witte randen. Snijd de paprika nu in kleine stukjes. Maak de ui schoon en snipper  hem fijn. Schenk het sap uit het blikje ananas in een glas en zet het even aan de kant. Snijd de ananas nu in kwarten en laat het even in het blik zitten.

Zet nu een koekenpan op hoog vuur en schenk hier een scheut zonnebloemolie in. Bak de gesnipperde uien ongeveer 3 minuten en voeg nu de paprika toe. Begint de paprika lekker te ruiken dan wordt het tijd om de ananas bij het groentemengsel te doen. Roer de ananas goed door de groenten en haal de pan van het fornuis.

Zet nu een andere pan op het fornuis en vermeng hierin het sap van de ananas met de ketchup, een half blikje tomatenpuree, de azijn en wat versgemalen peper. Breng het mengsel al roerende aan de kook, maar vind tussendoor even tijd om in een maatbeker het maiszetmeel te mengen met een klein scheutje koud water. Terwijl de pan lekker pruttelt voeg je nu het maispapje toe. Blijf roeren totdat de saus begint te binden en haal hem dan van het fornuis.

Roer nu het mengsel van de paprika, ui en ananas door de saus en breng hem op smaak met een beetje suiker (proeven!) en eventueel een klein beetje tomatenpuree. Een heerlijke zoetzure saus voor de bbq is het eindresultaat! Veel barbecue plezier en natuurlijk eet smakelijk!