- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

satésaus maken voor bij de bbq

Een barbecue is natuurlijk niet compleet zonder een aantal lekkere sausjes. Een klassieker die bij geen enkele barbecue-partij mag ontbreken is de satésaus. Heerlijk bij een portie kip-sate, maar ook een karbonaadje smaakt prima als je er wat satesaus over heen doet. Hierbij een lekker bbq recept waarin we van enkele eenvoudige ingrediënten een heerlijke satésaus maken.

Ingredienten voor dit barbecue recept

200 g pindakaas400 ml water
2 t knoflook3 el citroensap
4 tl sambal4 tl bruine suiker
2 el kokosmelk4 el sojasaus

De satésaus maken

Het maken van een lekkere satesaus is heel gemakkelijk. Allereerst twee tips die het maken van een lekkere satésaus leuker en het eindresultaat nog lekkerder maken:

  1. Neem de tijd voor de bereiding van de satésaus
  2. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed gemengd worden.

Satésaus maak je natuurlijk met pindakaas.

Neem om te beginnen een pan, zet deze op het vuur, en doe er de afgemeten hoeveelheid water in. Schep nu de pindakaas met een eetlepel bij het water, roer telkens als je een lepel pindakaas hebt toegevoegd en doe de volgende lepel er pas bij als de lepel is opgelost. Is alle pindakaas opgelost en is het mengsel goed heet? Dan kun je pan van het vuur halen. Nu is het tijd om de pindasaus op smaak te maken.

Satésaus op smaak maken

Neem een grote kom en doe hierin de bruine suiker samen met de sojasaus en het citroensap. Roer goed door en zorg dat je een mooi egaal papje krijgt. Voeg nu de sambal en de kokosmelk toe en roer weer tot de ingrediënten mooi zijn opgelost. Nu is het tijd voor de laatste stap in het maken van een lekkere bbq-satésaus: pers twee tenen knoflook bij het kruidenmengsel en roer nog eens goed door. Proef het kruidenmengsel, is het goed op smaak dan kun je het door de pindakaas-water mengsel roeren.

Maak de satésaus af door hem op hoog vuur goed te roeren. Je kunt eventueel nog extra smaak toevoegen door van een van de ingrediënten wat extra toe te voegen. Verder kun je de satésaus wat dunner maken met een scheutje water. Ze de satésaus gelijk op tafel als de bbq aan gaat. Je kunt de saus natuurlijk ook twee tot drie dagen goed houden in de koelkast. Veel succes voor dit lekkere recept voor satésaus en eet smakelijk!