- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

Zelf Remoulade Saus maken voor bij de BBQ

Remoulade saus is een van origine Franse saus die lijkt op mayonaise. De substantie van een goede remoulade saus is iets dunner dan onze eigen mayo. Remoulade saus smaakt prima bij vis van de BBQ maar ook vleesgerechten van de BBQ maak je lekker op smaak met een remoulade saus. Zelf remoulade saus maken is niet moeilijk. Hierbij een van de recepten voor een heerlijke remoulade saus.

Ingrediënten om Remoulade saus te maken

witte wijn azijn
2 eieren
zonnebloem oliebosje bieslook
takje dragontakje kervel
takje peterselie1 el kappertjes
peper en zout2 augurken

De saus maken

Remoulade saus maken is geen lastige klus. Wel is het belangrijk om de ingrediënten goed af te meten zodat een perfecte saus ontstaat. Scheid om te beginnen de twee eieren zodat je twee dooiers overhoudt. Doe deze in een blender en voeg er 2 deciliter zonnebloem olie aan toe. Andere plantaardige olie is ook goed, zelf gebruik ik het liefst zonnebloem olie.

Voeg aan het ei/olie mengsel een eetlepel witte wijn azijn toe en maal er naar smaak witte peper bij. Voeg nu een theelepel zout toe. Hak op een snijplank de twee augurken en een flinke eetlepel kappertjes fijn en doe deze ook bij het mengsel.

Neem nu drie takjes peterselie, 2 takjes kervel, 2 takjes dragon en een klein bosje bieslook. Maak de kruiden goed schoon onder de kraan en hak ze vervolgens fijn. Voeg de fijngehakte kruiden toe aan de basis voor de remoulade saus. Laat nu de blender een aantal minuten goed draaien zodat alle ingrediënten voor de saus goed gesneden en gemixt worden. Is de saus klaar proef dan even en voeg naar smaak nog wat peper en zout of kruiden toe.

Een goede remouladesaus is iets dunner dan mayonaise en smaakt lekker fris. Serveer de remoulade saus bij bbq vis recepten. Eet smakelijk!