bbq mosterd saus

Een van de lekkerste sauzen voor bij een vleesgerecht van de BBQ is natuurlijk honing-mosterd saus.

Honing-mosterd saus smaakt prima bij een lekker stukje beenham van de bbq maar ook andere soorten mager vlees laten zich prima serveren met een honing-mosterd saus.

Wil je zelf de lekkerste honing-mosterd saus maken, gebruik dan dit recept.

Honing Mosterd Saus Maken

1 ui3 eetlepels mosterd (grove)
3 eetlepels honing40 gram (room)boter
peper en zout200 ml slagroom
maizena

Bereidingswijze

Honing mosterd saus is koud lekker maar ook warm past het prima bij vlees gerechten van de bbq. Je kunt zelf bekijken of je de saus koud of warm serveert, ook kun je de saus natuurlijk in een metalen pannetje op de bbq opwarmen. Honing mosterd saus maak je eerst in de keuken.

Zet een pan met dikke bodem op klein vuur. Smelt hierin de boter en voeg het fijn gesnipperde uitje toe. Laat de uitjes glazig worden en voeg daarna de slagroom toe. Roer de slagroom goed door de uitjes en voeg daarna de honing en de mosterd toe. Zelf gebruik ik altijd grove mosterd maar ook Franse mosterd is prima geschikt voor een eigengemaakte honing mosterd saus.

Laat de saus goed opwarmen en maak hem daarna op smaak met wat peper en zout. Proef de saus en ga verder met het op smaak brengen van de saus door peper, zout, honing of mosterd toe te voegen. Zodra de smaak van de saus je bevalt het vuur helemaal laag draaien.

Meng nu wat maizena met koud water in een kopje goed door elkaar. Schenk een klein beetje van het maizena mengsel door de honing-mosterd saus en breng de saus voorzichtig aan de kook. Laat de saus wat inkoken en herhaal het toevoegen van de maizena als de saus nog niet dik genoeg is. Voeg nooit teveel maizena toe!

Heeft de honing-mosterd saus de gewenste dikte dan kun je hem gelijk serveren bij je bbq gerechten. Ook kun je de saus prima een dag in de koelkast bewaren. Wil je je bbq dus goed voorbereiden dan kun je deze saus prima een dag eerder al klaarmaken!

Geniet van dit bbq recept bij mager vlees zoals beenham, een varkensfilet lapje of een mooie gegrilde haas karbonade.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *