…is niet zo heel moeilijk! Bij een spare-rib, karbonade of varkenskotelet van de barbecue hoort natuurlijk een lekkere barbecue saus. Hoe je die saus maakt kun je in dit recept lezen, neem er trouwens wel de tijd voor!

Ingredienten voor een zelfgemaakte bbq saus

1 blik tomaten1 deciliter appelazijn
1 el tomatenpuree2 laurierblaadjes
1 tl piment2 el olijfolie
1 el mosterd3 perziken
3 tl tabascosaus1 bleekselderij
100 gram basterdsuiker2 teen knoflook
1 citroen1 ui

Maak de ui schoon en doe ontdoe de tenen knoflook van hun velletje en snipper beid. Neem een stengel van de bleekselderij, bewaar de rest voor een bleekselderij salade, schil deze en snijd hem in klein stukjes. Ontvel de perziken en snij ook deze tot kleine blokjes. Als je hele tomaten uit een pak hebt ook deze in kleine stukjes snijden.

Neem nu een hapjespan, verwarm hierin de olijfolie en fruit nu de knoflook, de ui en de bleekselderij zachtjes aan. Zodra dit gebeurd is kunnen de perziken en de tomaatstukjes door het mengsel heen geschept worden.

Zodra het mengsel weer warm is de tomatenpuree, de azijn, het citroensap, het piment, de tabasco en de bladeren laurier toevoegen. Breng dit alles al roerende aan de kook. Het mengsel nu op een laag vuur ongeveer 40 minuten in laten koken tot een mooie saus ontstaat.

Deze barbecuesaus is heerlijk om samen met gegrild vlees te eten. Een andere toepassing voor deze barbecuesaus is het marineren van vlees voordat je het op de barbecue grilt!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *