Whiskeysaus past prima bij een barbecue. Ook tijdens een feestelijk gourmet of een lekker fondue misstaat een saus op basis van whiskey natuurlijk niet. Voor mijn eigen whiskeysaus neem ik altijd goedkope whiskey. Het is zonde om er een dure whiskey doorheen te mengen, je proeft namelijk geen verschil. Hieronder het recept voor een lekkere en eenvoudige whiskeysaus voor je bbq feest.

Whiskeysaus ingrediënten

100 ml crème fraîche1 eetlepel chilisaus
3 eetlepels ketchup100 ml mayonaise
peper en zout15 ml whisky
paprikapoeder

Neem allereerst een diepe kom en schep hier de crème fraîche in. Voeg vervolgens de mayonaise toe en maal er verse peper en zout door. Roer het mengsel goed door tot de ingrediënten goed gemixt zijn. Voeg nu de chilisaus toe en doe ook de ketchup in de kom. Doe een theelepeltje paprikapoeder bij de saus. Roer de ingrediënten weer goed door elkaar tot je een egale kleur hebt. Proef de saus en voeg eventueel wat extra peper, zout of paprikapoeder toe. Is de saus wat licht van kleur doe dan een beetje extra ketchup in de kom.
Maak de saus af met een scheut (ongeveer 1 borrelglas) aan Whiskey. Houd je van de smaak van Whiskey doe er dan wat extra bij, houd je van een lichte smaak schenk dan wat minder whiskey door de saus. Nog even goed roeren en klaar is je whiskeysaus. Serveer bij je barbecue of gourmet en eet het bij een stukje vlees. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *