- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

Onontbeerlijk bij de barbecue: pindasaus!

Pindasaus is zo’n bijgerecht wat, naast de kruidenboter, bij geen enkele barbecue mag ontbreken! Natuurlijk maakt Wyko heerlijke kant-en-klare pindasaus en ook vond je op deze site al eerder een recept voor satesaus, dit recept voor pindasaus wil ik je niet onthouden!

Ingredienten voor dit barbece bijgerecht:

ketjap manis (zoet)1 pot pindakaas
2 el basterdsuiker1 mespunt vetsin
1 tl laoshalve citroen
1 tl djinten1 tl ketoembar
1 tl dajhe2 el olijfolie
2 tenen knoflook1 ui

Neem een steelpannetje en verhit daarin de olie. Fruit vervolgens de knoflook samen met de sambal en de fijngesneden ui. Wacht tot de ui glazig is en voeg daarna de djahé, de ketoembar, de djinten, de laos en de ve-tsin toe. Voeg uiteindelijk nog een halve theekop ketjap toe.

Laat op een laag pitje het mengsel indikken. Voeg, als het mengsel wat is ingedikt een theekop water toe en laat het mengsel opnieuw goed opwarmen. Voeg nu telkens een lepel pindakaas toe en roer deze goed door tot hij is opgelost. Blijf pindakaas toevoegen tot de pindasaus de gewenste dikte heeft.

Als uiteindelijk de saus de gewenste dikte heeft bereikt 1 eetlepel bruine suiker toevoegen en goed doorroeren. Om de pindasaus uiteindelijk af te maken het sap van een halve citroen door de pindasaus heen mengen!