Kruidenboter voor op je stokbroodje hoort natuurlijk bij elke barbecue! Kruidenboter kun je op veel verschillende manier klaarmaken. Al eerder plaatste ik een recept voor kruidenboter op deze site. Vandaag nog een tweede manier om heerlijke kruidenboter klaar te maken!

Ingredientenlijst voor kruidenboter van de bbq

1 pakje roomboter2 teentjes knoflook
peper en zout2 tl citroensap
1/2 tl komijn1/2 tl paprikapoeder
1 tl korianderzaadjesverse peterselie
verse bieslook

Zorg er om te beginnen voor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Dit maakt de bereiding van dit kruidenboter recept een stuk minder frustrerend ;)! Toch vergeten om de boter ruim op tijd uit de magnetron te halen? Dan kun je de boter zachter maken door hem kort in de magnetron te doen.

Maak de knoflook schoon en hak hem in kleine stukjes. Neem flink wat stengeltjes bieslook en peterselie en was deze goed. Hak ook deze goed fijn. Neem nu een grote schaal en meng de roomboter met de verse kruiden! Met een vork kun je alles goed mengen!

Is de boter goed vermengt met de peterselie, de knoflook en bieslook? Dan mogen de andere ingredienten door de boter gemengd worden! Goed mengen is de sleutel tot een lekkere kruidenboter, neem daar dus de tijd voor! Heb je een keukenmachine of mixer? Gebruik deze dan om de kruiden goed te mengen met de boter!

Kruidenboter smaakt heerlijk op een stokbroodje. Ook een biefstuk, rib-eye of entrecote smaakt natuurlijk prima met een klontje kruidenboter wat er langzaam overheen smelt! Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *