Kruidenboter is onmisbaar tijdens een gezellig barbecue! Waar moet je anders je stokbroodje mee besmeren? Natuurlijk is kruidenboter uit de winkel prima, maar kruidenboter is heel eenvoudig ook zelf klaar te maken. Met behulp van dit recept voor kruidenboter maak je het in een handomdraai klaar.

Ingredienten voor dit barbecue bijgerecht

50 gram roomboterzout en peper
4 tenen knoflookverse peterselie
verse dragonverse bieslook
1 sjalotje of uitjeverse tijm
citroensap

De basis voor dit recept voor een lekkere kruidenboter zijn, naast natuurlijk de roomboter, een aantal verse kruiden. Natuurlijk is het geen probleem om gedroogde kruiden te gebruiken. Pers de knoflook uit en doe deze in een schaal. Versnipper de ui of het sjalotje, de dragon, de peterselie en bieslook en uiteindelijk ook de tijm. Voeg deze toe aan de knoflook.

Daarna de roomboter goed door de kruiden mengen. Om dit gemakkelijker te maken is het verstandig om de kruidenboter ruim van te voren uit de koelkast te halen. Eventueel kan natuurlijk een mixer gebruikt worden om de boter goed te vermengen met de kruiden. Voeg tijdens het vermengen naar smaak zout en peper toe en een paar druppels citroensap.

Zodra een mooie substantie ontstaan is waarin alle kruiden gelijkmatig zijn verdeeld de boter in een stuk vetvrij papier oprollen. Deze kruidenboter is best wel lang houdbaar, de rol kan dus in 2 of 3 stukken verdeeld worden zodat meerdere barbecue avonden van heerlijke kruidenboter voorzien kunnen worden. Een simpel maar heerlijke kruidenboter recept. Eet smakelijk!

Gebruik jij een ander recept voor de lekkerste kruidenboter en wil je dit recept graag delen? Laat het ons dan weten, recepten om zelf kruidenboter te maken kun je niet genoeg hebben 🙂. Je kunt ons bereiken via zowel Facebook als Twitter. Heb je goede kruidenboter recepten dan publiceren wij die uiteraard graag op deze website!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *