Het mooie weer van de afgelopen tijd is natuurlijk koren op de molen van de bbq-liefhebbers. Veel mensen hebben de afgelopen weken heerlijk gebarbecued met een van de lekkere bbq recepten op deze site. Een standaard-onderdeel van elke bbq is natuurlijk de kruidenboter: lekker voor op een broodje, maar ook over een biefstuk van de bbq niet te versmaden. Vandaag een nieuw kruidenboter recept voor een kruidenboter met een Italiaanse tintje.

Ingrediënten voor dit kruidenboter recept

ongezouten roomterbasilicum (vers of gedroogd
cherrytomatenpeper
parmezaanse kaasknoflook

Zelf kruidenboter maken

Zelf lekkere kruidenboter maken is helemaal niet moeilijk. Het allerbelangrijkste als je zelf kruidenboter maakt zijn de boter die je gebruikt en de manier waarop je de kruiden bereidt: de boter voor een lekkere kruidenboter is idealiter ongezouten; de kruiden voor een eigengemaakte kruidenboter zijn zo fijn mogelijk gesneden en goed gemengd.

De Italiaanse kruidenboter die we in dit bbq recept klaarmaken bevat enkele voor kruidenboter ongewone ingrediënten. Begin de voorbereidingen op tijd: haal de ongezouten roomboter enkele uren voordat je wil gaan beginnen met het recept uit de koelkast. Zo wordt de boter lekker zacht en kun je de kruiden beter mengen.

Haal de pitjes en zaadlijsten uit vijf cherry tomaatjes en dep ze goed droog. Neem nu een snijplank en hak de tomaatjes superfijn. Doe de tomaatjes bij 100 gram ongezouten en zachtgeworden roomboter en pers er vervolgens een teen knoflook bij. Maal een tot twee theelepels zwarte boven de kruidenboter en voeg nu een theelepel droge of eetlepel verse (maar fijngehakte) basilicum toe aan de boter.

Rasp nu 30 gram Parmezaanse kaas boven het kruiden- en botermengsel en roer de ingrediënten nu goed door. Zorg ervoor dat de kruidenboter een mooie consistente massa wordt waarin de kruiden gelijkmatig verdeeld zijn. Proef nu de kruidenboter en maak deze eventueel op smaak met wat extra peper of zout.

Zelf kruidenboter maken is helemaal niet moeilijk! Met dit simpele recept voor Italiaanse kruidenboter maak je in een handomdraai de lekkerste kruidenboter helemaal zelf. Eet smakelijk en natuurlijk veel bbq plezier.