Met de Kerstdagen in aantocht is nog een lekker recept voor het maken van kruidenboter natuurlijk niet verkeerd! Daarom bij deze nog een simpel kruidenboter recept voor tijdens de fondue of het gourmet! Natuurlijk ook lekker bij een winterse barbecue!

Kruidenboter maken

100 gram roomboter1 sjalotje
gehakte verse bieslook
gehakte verse kervel
gehakte verse dragongehakte verse peterselie
citroensap

Het is verstandig om de roomboter, het belangrijkste ingrediƫnt voor kruidenboter ;), ruim van te voren uit de koelkast te halen. Dit zorgt ervoor dat hij lekker zacht wordt zodat je er beter mee kunt werken! Neem een schaal en doe hierin de roomboter. Snijd per 100 gram boter een (1) sjalotje fijn en meng het samen met de verse peterselie, bieslook, dragon en kervel door de boter. Neem een halve theelepel van elk vers kruid per 100 gram boter.
Voeg uiteindelijk een paar druppels citroensap aan de kruidenboter en roer de kruidenboter vervolgens nog even goed door! Heerlijk op een stokbroodje bij een barbecue, een gourmet of een fondue! Op deze site vind je nog veel meer lekkere recepten voor kruidenboter en diverse sauzen! Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *