De recepten voor kruidenboter zijn op deze website de meest populaire recepten. Logisch natuurlijk, bij de bbq is een lekkere kruidenboter erg belangrijk voor het smeren van een lekker stokbroodje. Ook voor het op smaak brengen van een lekker biefstukje of kipfiletje is kruidenboter ook erg geschikt. Vandaag een nieuw bbq recept, dit keer voor een simpele maar lekkere kruidenboter.

Kruidenboter maken

1 pakje roomboterpeper en zout
verse peterselieverse rozemarijn
verse tijm

Dit recept voor kruidenboter is erg gemakkelijk om te maken. Meet om te beginnen 125 gram van de boter af. Snij deze in kleine blokjes zodat de boter wat zachter wordt. Zet de boter in een diepe kom aan de kant en ga je met de kruiden bemoeien.

Neem een flinke tak van de peterselie, een takje rozemarijn en twee takjes tijm. Spoel ze goed af onder de kraan en verwijder eventuele gele blaadjes en sprietjes. Droog de kruiden kort met een keukenpapier en pluk nu de blaadjes en naalden van de takjes. Leg de geplukte kruiden op een snijplank en hak ze fijn met een scherp mes.

Pak nu de kom met de zachte boter en doe de kruiden in deze kom. Voeg naar smaak zout toe, als je tenminste zoutloze boter hebt gebruikt. Roer nu de kruiden met een vork door de boter tot een mooie egale kruidenboter ontstaat. Zet de boter nu terug in de koelkast tot ongeveer 15 minuten voor het moment waarop je hem wilt gebruiken.

Heb jij zelf goeie recepten voor de bbq of heb jij nu een heel bijzonder recept voor de lekkerste kruidenboter? Laat het ons dan weten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *