De lekkerste kruidenboter maak je natuurlijk zelf. Op bbq-recepten.nl vind je al een aantal kruidenboter recepten. Vandaag toch een nieuwe variant: in dit recept maken we kruidenboter met een Italiaans (of desgewenst mediterraan) tintje.

Heerlijk voor een bbq met andere Italiaanse smaken maar ook erg geschikt voor een Hollandse bbq met speklapjes en karbonade.

Ingrediënten om Italiaanse kruidenboter te maken

250 gram roomboterpotje zongedroogde tomaatjes
groene olijvenknoflook
zout en peper

Dit kruidenboter recept maken

In dit recept gebruik ik roomboter voor het maken van kruidenboter. Neem een pakje ongezouten roomboter mee uit de supermarkt en haal deze ruim voordat je de kruidenboter wil maken uit de koelkast. Zo wordt de boter makkelijker mengbaar. Je kunt de roomboter ook kort in de magnetron doen om hem zachter te maken.

Doe de boter in een diepe kom en roer hem met een vork door. Snijd nu een paar groene olijven mooi fijn (verwijder de pit) en voeg deze toe aan de boter. Haal nu een of twee tomaten uit het potje en snijd deze ook mooi fijn. Dep ze met wat keukenpapier zodat de meeste olie (waarin zongedroogde tomaten verkocht worden) van de tomaten af is.

Zelf lekkere kruidenboter maken.

Zelf lekkere kruidenboter maken.

Voeg de tomaten toe aan de boter en pers er nu twee of drie (als je sterke smaken houdt) tenen knoflook bij. Roer de kruidenboter nu goed door en proef of de smaken op orde zijn. Eventueel kun je boter op smaak maken met wat peper en zout. Vind je de verhoudingen boter en ingrediënten aan de magere kant? Snijd dan nog wat extra tomaatje of olijven mooi fijn en doe ze bij de kruidenboter.

Dit kruidenboter recept maken wij in 5 minuten klaar. Simpel maar erg lekker! Heb je zelf lekkere recepten om kruidenboter te maken? Dan horen we graag van je!