Knoflooksaus, de traditionele versie

categorie: bbq bij gerechten • ingredienten: , , print dit recept

Beoordeel dit bbq recept

Om andere mensen te laten weten of dit BBQ recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

Zoals eigenlijk voor elk recept geldt, zijn er veel variaties te bedenken. Zo ook voor de knoflooksaus. Deze versie is simpel en naar mijn idee een lekkere pure saus waar knoflook echt centraal in staat!


Knoflooksaus ingredienten

knoflookdikke yoghurt (Turks of Grieks)
vers citroensapvers gehakte bieslook
peper en zouttheelepel honing

Het lekkerste is om dikke yoghurt met een rijke smaak te gebruiken. Het liefst gebruik ik daarom Griekse of Turkse yoghurt. Neem een kuipje als je Griekse yoghurt gebuikt en anders een volle eetlepel of drie als je de Turkse yoghurt tot je beschikking hebt. Voeg daar drie tenen geperste knoflook aan toe. Afhankelijk van hoe sterk je je knoflooksaus wilt kun je natuurlijk een teentje meer of minder toevoegen. Hak wat verse bieslook fijn, pers wat verse citroensap uit en roer het door het mengsel. Een klein beetje honing, zout en peper naar smaak even proeven en klaar is de traditionele knoflooksaus!
Een tip die ik je niet wil onthouden, zeker als je een sterke saus gemaakt hebt: zorg dat je partner en andere tafelgenoten er ook van eten;-)