Kerriesaus recept, voor elke gelegenheid

categorie: bbq bij gerechten • ingredienten: print dit recept

Beoordeel dit bbq recept

Om andere mensen te laten weten of dit BBQ recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

Kerriesaus is bij veel feestelijke gelegenheden prima op zijn plaats. Natuurlijk is kerriesaus lekker bij de bbq maar ook bij het fondue of de gourmet is een kerriesaus lekker over het vlees of de groente. Al eerder kon je op deze site een recept voor kerriesaus vinden. Hierbij een variant op dat eerste kerriesaus recept.

Ingrediënten voor kerriesaus recept

kerriepoeder1,5dl melk
1 dl groentebouillon1 grote ui
zoutbloem
olijfolie

Maak allereerst de uit goed schoon en snijd hem fijn. Doe een klein scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg twee theelepels kerrie toe (meer als je van pittige saus houdt) en strooi daarna drie eetlepels bloem over het kerrie ui mengsel. Goed doorroeren en ondertussen de groentebouillon aan het mengsel toevoegen. Is de groentebouillon toegevoegd aan de kerriesaus ook de melk al roerende toevoegen. Blijf doorroeren tot een mooie gladde saus ontstaat. Voeg uiteindelijk naar smaak wat zout toe.