Kerriesaus is een van de meest populaire bbq sauzen bij kip of vlees. Ook bij een zomerse barbecue hoort kerriesaus eigenlijk standaard op tafel te staan. Heb je weinig tijd? Koop dan een fles kant-en-klaren kerriesaus. Heb je tijd over, of houd je van een culinair experiment? Probeer dan zelf kerriesaus te maken met dit simpele maar erg lekkere recept voor kerriesaus.

Ingrediënten om lekkere kerriesaus te maken

boter1 el kerrie poeder
1 bouillonblok (kip of groente)2 el bloem
3 deciliter melk

Zelf kerriesaus maken

Veel zelfgemaakte sauzen maak je op basis van een roux. Dit mengsel van bloem en boter wordt op smaak gebracht en verdund om uiteindelijk heerlijke zelfgemaakte saus te serveren. Om zelf kerriesaus te maken verwarm je in een steelpannetje 4 eetlepels boter. Zodra de boter gesmolten is doe je er een eetlepel kerriepoeder bij. Laat de kerrie kort bakken in de hete boter.

Als de kerrie en de boter goed warm zijn en lekker beginnen te ruiken voeg je twee eetlepels tarwebloem toe aan het mengsel. Roer dit goed door elkaar tot de bloem gaar is geworden in de hete boter. Wacht niet tot de roux bruin wordt, je kerriesaus wordt daardoor minder lekker. Zodra de roux klaar is kun je voor extra smaak een fijngemalen bouillonblokje toevoegen. Zowel groente- als kipbouillon blokjes zijn heerlijk om te gebruiken als je kerriesaus gaat maken.

Is de basis van je kerriesaus klaar en is het een mooi geel papje geworden? Voeg dan steeds in kleine scheutjes de melk toe. Blijf goed roeren terwijl je alle melk toevoegt aan de kerriesaus. Zodra de saus de gewenste dikte heeft bereikt is deze klaar. Je kunt de kerriesaus nu wegzetten en de verdere voorbereidingen voor je bbq gaan treffen. Zet de saus op tafel en serveer hem over bijvoorbeeld kip van de bbq of bij heerlijke vegetarische bbq recepten.

Categories: bbq bij gerechten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *