Guacamole is een Mexicaanse dipsaus die in Nederland steeds populairder wordt. Het is heerlijk om een stokbroodje te dippen in guacamole maar ook bij vleesgerechten is guacamole een goede toevoeging. Het belangrijkste ingredient van guacamole is natuurlijk avocado, zorg voor een rijpe vrucht, dan is de smaak het allerbest!

Ingredienten voor Guacamole

1 Rijpe advocado1 halve limoen
1 groene peper1 tomaat
1 teen knoflookpeper en zout

Allereerst een tip: als je de guacamole te lang van tevoren klaar maakt kan de dipsaus verkleuren. Maak de guacamole dan ook als een van de laatste bijgerechten voordat je begint met de bbq.

Zelf guacamole maken

Snij allereerst de avocado doormidden door met een scherp mes rondom de avocado te gaan. Door de twee helften te draaien zal de pit eenvoudig loskomen. Bij een rijpe avocado kun je nu het schilletje er zo afpeuteren, een wat minder rijp exemplaar zul je moeten schillen, het velletje is namelijk niet eetbaar.

De volgende stap in het maken van guacamole is het snijden van de tomaat en de groene peper. Snij de tomaat dan ook in kleine blokjes en hak de groene peper fijn en doe hetzelfde met het teentje knoflook. Vermeng uiteindelijk al deze ingrediƫnten in een schaal en prak vervolgens alles net zolang tot een gladde pasta is ontstaan. Dit prakken gaat het handigst met een vork.

Nu kan de guacamole op smaak worden gebracht met peper zout. Als je het lekker vindt kun je er een klein beetje verse koriander doorheen mengen. Ook een fijngesnipperd uitje smaakt er prima doorheen.
Guacamole is een heerlijk bijgerecht voor je barbecue dat ook nog eens makkelijk zelf te maken is. Je eet de guacamole tijdens de bbq bijvoorbeeld met een stokbroodje maar ook vlees en vis smaakt erg lekker met een dun laagje guacamole eroverheen.

ps, volg je ons al op twitter?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *