Hierbij een barbecue recept voor gebakken banaan. Een heerlijk nagerecht voor een zomerse barbecue. Lekker om zo te eten maar ook geserveerd met vanille ijs of vers geklopte slagroom een heerlijk bbq gerecht dat bij veel mensen in de smaak zal vallen. Wil je weten hoe je gebakken banaan klaarmaakt? Lees dan dit recept.

Ingredienten voor de gebakken banaan van de barbecue

bananen1 el rum
1 el citroensap1 tl honing
25 gram suiker25 gram boter

Let op: de banaan mag in de schil blijven zitten! Snij de banaan aan de holle kant door tot de schil aan de buitenkant. Deze schil moet heel blijven, zodat de vulling er niet uitloopt.

Leg elke banaan op een stuk aluminiumfolie dat groot genoeg is voor de banaan. Verdeel nu de boter, de suiker, het citroensap en de honing over de bananen. Vouw nu het aluminiumfolie stevig om elke banaan heen. Draai de uiteinden van het folie stevig vast. Dit allemaal om te voorkomen dat de vulling straks uit de bananen loopt.

Rooster nu de ingepakte bananen 15 minuten boven de bbq. Als de bananen lekker zacht worden zijn ze klaar. Serveer ze in het folie en laat je gasten de gebakken banaan op het bord uitpakken. NB: De barbecue hoeft niet gloeiend heet meer te zijn om tot een goed eindresultaat te komen.

Schenk, als je dat lekker vindt, een scheutje rum over de uitgepakte banaan heen. Eet smakelijk!

Categories: bbq bij gerechten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *