Aardappelsalade is een heerlijk bij gerecht voor elk barbecue feest. Je kunt aardappelsalade op veel manieren maken. In dit barbecue recept voor aardappelsalade wordt de salade extra lekker gemaakt met hamreepjes, stukjes augurk en mosterd. Bedankt voor het inzenden van dit barbecue recept!

Ingrediënten voor dit barbecue recept

1 kilo aardappels (kruimig)1 pakje schouderham
1 teen knoflook1 ui
bouillonblokjescitroensap
1 el mosterd10 el fritessaus
peper en zout5 augurken

Dit barbecue recept begint op een ouderwetse en wellicht vervelende manier. De aardappels moeten namelijk eerst geschild worden. Snijd de aardappels na het schillen in plakjes en spoel ze goed af onder de kraan. Zet nu een pan op het vuur met anderhalve liter water. Breng het aan de kook en voeg 2 of 3 kippenbouillon blokjes toe. Kook nu de aardappels voor dit recept net niet gaar in de bouillon. Reken op ongeveer 8 minuten.
Maak ondertussen de saus klaar. Vermeng hiervoor in een diepe kom de mayonaise of fritessaus met de peper en eventueel een snuf zout. Maak nu de ui schoon en snijd hem in kleine blokjes. Voeg de ui toe aan het mengsel en pers een teen knoflook uit boven de schaal. Voeg nu de fijngesneden augurk en hamblokjes toe en roer de saus voor dit recept goed door. Maak de saus af met een klein scheutje citroensap en een eetlepel mosterd.
Schep een soeplepel bouillon in een bakje en giet de aardappels af in een vergiet. Zet ze even weg zodat ze kunnen uitdampen. Pak ondertussen een schone schaal en leg op de bodem hiervan een laagje aardappels. Schenk er een eetlepel bouillon overheen en daarna een flinke schap saus. Herhaal deze stappen tot de aardappels en saus op zijn. Zet nu de aardappelsalade in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken in de aardappels. Zet de salade op tafel als je gaat barbecueën en smul ervan!
Heb je zelf lekkere recepten? Plaats ze in ons bbq forum!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *