- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

Een BBQ-bijgerecht: pannenkoek met zalmvulling!

Gister geproefd op een bbq feestje: pannenkoek gevuld met zalm en sla: superlekker! Gelijk maar even het recept gevraagd om deze te kunnen delen! Heb je zelf trouwens een lekker recept? Je mag het altijd mailen naar info @ bbq-recepten.nl! Maar nu eerst…

Ingredienten voor de pannenkoekjes met zalmvulling

botersla bieslook
peper en zoutlente uitjes
1 pakje gerookte zalm4 el creme frache
boursin250 gram bloem
1 half pakje melk75 gram boter
3 eieren

Om te beginnen maken we eerst de pannenkoeken. Je kunt natuurlijk in de winkel ook kant-en-klare pannenkoeken kopen, zelf maken vind ik echter lekkerder! Neem een diepe kom en doe de bloem hierin. Maak een kuiltje in het midden en schenk hier wat melk in. Roer voorzichtig de melk in het kuiltje zodat steeds een beetje bloem vrijkomt Roer op deze manier de bloem en de melk net zolang tot een glad beslag is ontstaan. Voeg nu de eieren toe aan het beslag, smelt de boter en doe dit ook in de kom. Voeg uiteindelijk een snufje zout toe. Wel goed blijven roeren! Bak nu in een koekenpan, waarin eerst een klontje boter is gesmolten, ongeveer 2 eetlepels beslag tot een lichtbruine pannenkoek.

Maak nu een saus op basis van de crème fraîche en de in plakjes gesneden lente uitjes. Breng de saus smaak met peper en zout. Zodra de pannenkoeken koud zijn kun je ze met een dun laagje boursin besmeren. Verdeel de botersla en de gerookte zalm over de pannenkoeken en schep uiteindelijk een eetlepel van de crème fraîche saus over de zalm en sla heen. Ter decoratie nog een beetje bieslook fijnknippen over de pannenkoekjes. Nu nog even de pannenkoekjes oprollen! Eet smakelijk!