BBQ salade recept – Witte kool salade

Als reactie op mijn vraag om recepten voor bij de BBQ via mijn BBQ Recepten Twitter kreeg ik per e-mail het volgende recept voor kool salade. 

Kool salade is een klassieke Hollandse salade die in Amerika onder de naam ‘coleslaw’ wordt gemaakt. Zelf een lekkere witte kool salade maken voor bij de BBQ doe je met het volgende salade recept.

Ingrediënten om Witte Kool salade te maken

kleine witte kool1 ui
mayonaisemosterd
2 citroenenpeper en zout
2 elstar appels2 wortels
bosje peterselie

Zelf witte kool salade / Cole Slaw maken

Witte kool salade maak je natuurlijk met witte kool. Neem in de winkel een kleine witte kool of vraag de groenteboer om een halve witte kool af te snijden. Neem geen zakje met voorgesneden witte kool. Doordat deze is voorgesneden is de kool vaak te droog voor een lekkere salade.

Haal om te beginnen de buitenste bladeren van de witte kool af. Deze zijn taai en niet smakelijk in een witte kool salade. Snij nu de witte kool met een scherp mes in zo dun mogelijke reepjes en was ze in een vergiet onder de stromende kraan om eventueel zand weg te wassen.

Pak nu de wortels en maak ze met een mes schoon onder de kraan. Snijd de wortel nu in heel dunne reepjes zodat je wortel-julienne krijgt. Was nu de appel en haal het klokhuis eruit. Snijd de appel net zo als de wortel en voeg beide ingrediënten toe aan de schaal waarin de witte kool al zit.

Pak nu een kleine (rode) ui en snij deze in ringen die net zo dun zijn als de wortel en appel-reepjes. Voeg de ui toe aan de witte kool salade en roer de groenten goed door elkaar.

Dressing maken

De laatste stap in het maken van een lekkere witte kool salade voor bij de bbq bestaat uit het maken van de dressing. Neem hiervoor de blaadjes van de peterselie en hak deze fijn.

Doe de peterselie in een kommetje en voeg daar het sap van 1 citroen aan toe. Voeg twee theelepels mosterd toe en doe ook 4 eetlepels mayonaise bij de dressing. Roer alles goed dooreen en maak de dressing op smaak met peper en zout.

Roer de dressing tenslotte door de gemengde groenten en je hebt een heerlijke witte kool salade. Witte kool salade is een lekkere salade bij een wat traditionelere bbq. Lekker bij een goed stuk vlees of kip. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *