BBQ recept: zelf de lekkerste pepersaus maken

categorie: bbq bij gerechten • ingredienten: , , print dit recept

Beoordeel dit bbq recept

Om andere mensen te laten weten of dit BBQ recept wel echt de moeite waard is kun je hieronder aangeven wat jij van dit recept vindt.

Zelf pepersaus maken is gemakkelijker dan je denkt. En daarnaast is zelfgemaakte pepersaus ook nog eens vele malen lekkerder dan de pepersaus die je uit een zakje kunt maken. Dit recept om zelf pepersaus te maken kost je een kwartiertje. Daarna kun je een lekkere biefstuk van de bbq heerlijk op smaak maken met deze saus.

Ingrediënten voor de lekkerste pepersaus

boter1 deciliter bouillon
2 eetlepels peperkorrelsmaizena
100 ml slagroom1 ui
3 tenen knoflookkerrie
paprikapoederwitte port
blikje tomatenpureepeper en zout

Zelf pepersaus maken

Zelf pepersaus voor bij je bbq maken is erg gemakkelijk. Neem een grote koekenpan of hapjespan en smelt hier een eetlepel (room)boter in. Snijd ondertussen de ui fijn en doe hetzelfde met de tenen knoflook. Voeg de ui en knoflook bij de boter en laat deze kort smoren. Voeg dan een eetlepel tomatenpuree een theelepel kerriepoeder en eetlepel paprikapoeder toe. Roer de pepersaus nu goed door.

Voeg de (slag)room toe aan de saus en schenk er de bouillon bij. Maak de saus op smaak met een scheutje port en voeg de groene peperkorrels toe. Laat de pepersaus nu een minuut of tien inkoken en maak de saus af met peper en zout (of gebruik een bouillonblokje voor extra smaak). Een lekkere pepersaus is natuurlijk niet te dun. Is je pepersaus wel wat te dun maak het dan dikker door het toevoegen van wat maizena.

Deze pepersaus kun je heel goed maken op de dag voordat je gaat bbq-en. Je kunt de saus namelijk prima bewaren in de koelkast. En je kunt zelfs een portie invriezen om de pepersaus op een later moment te serveren bij de barbecue. En tenslotte is deze pepersaus natuurlijk niet alleen lekker bij biefstuk van de bbq. Ook bij andere vleesgerechten (die niet eens van de bbq hoeven te komen ;)) kun je deze pepersaus heel goed serveren. Eet smakelijk en veel bbq-plezier!