BBQ-Recepten.nl

  • Vlees receptenBBQ Vlees recepten
  • Vis receptenBBQ Vis recepten
  • Kip receptenBBQ kip recepten
  • Vegetarische receptenvegetarische bbq recepten
  • Bijgerechtenbbq bij gerechten
  • BBQ Saladesbbq Salade recepten
  • DrankenDranken



Home » Blog » bbq bij gerechten » BBQ recept voor een heerlijke pepersaus

BBQ recept voor een heerlijke pepersaus

Met de feestdagen in aantocht vandaag op bbq-recepten.nl een prima recept voor een heerlijke pepersaus. Pepersaus is erg lekker bij een biefstukje die je kort boven de bbq hebt geroosterd. Ook een varkenshaasje van de bbq smaakt prima met pepersaus. Deze pepersaus kun je uiteraard ook gebruiken bij een fondue of gourmet tijdens de komende feestdagen.

Ingredienten voor dit bbq recept

100 ml azijn200ml runderbouillon
25 gram boterbloem
1 ui1 glas witte wijn
gedroogde tijmzout en peperkorrels

Zelf pepersaus maken is een klusje waar je even de tijd voor moet nemen. Om tijd te besparen kun je de saus een dag van tevoren natuurlijk al klaarmaken, dan kun je hem tijdens de fondue of gourmet gewoon even opwarmen. Neem om te beginnen een snijplank en snipper de ui heel fijn. Zet vervolgens een steelpan met dikke bodem op heet vuur en vermeng hierin de azijn en de witte wijn. Neem van beide precies evenveel en breng het mengsel langzaam aan de kook.

Zodra het mengsel zachtjes kookt kan de gesnipperde ui erbij. Laat het mengsel nu 10 minuutjes rustig sudderen. Maak ondertussen in een ander pannetje de roux voor de saus. Roux is een papje van bloem, boter en bouillon. Het wordt gebruikt om sauzen te binden. Smelt in een pannetje 25 gram roomboter. Schenk hier 100ml runderbouillon bij en roer er nu rustig steeds een klein beetje bloem bij.

Niet ineens alle bloem, neem de tijd om steeds de bloem te laten oplossen in het mengsel. Zodra alle bloem is vermengd met de bouillon en boter het mengsel met een garde goed blijven roeren. Laat dit een paar minuten heet worden om de smaak van de bloem te laten verdwijnen.

Plet nu op een houten plank de peperkorrels met bijvoorbeeld de zijkant van een mes. Zodra dit klaar is en de beide onderdelen van de pepersaus lijken in orde kun je gaan mengen. Doe de roux bij het pannetje met de azijn, de wijn en de uien en roer goed dooreen. Voeg nu peperkorrels aan de pepersaus toe. Uiteraard naar smaak: hoe meer korrels hoe heter de pepersaus. Zodra de smaak in orde is kun je de saus op smaak brengen met een beetje zout.

Zelf pepersaus maken is zo lastig nog niet, getuige dit recept. Wel is het belangrijk om de roux goed op orde te hebben. Probeer het recept zelf eens en neem de tijd voor de roux! Eet smakelijk van deze heerlijke pepersaus die prima geschikt is voor gourmet of fondue.

nov 19, 2012martijn
Kruidenboter maken - Nog een recept voor de lekkerste kruidenboterKarbondes van de bbq in citroen & rozemarijn marinade
You Might Also Like
 
satésaus maken voor bij de bbq
 
Kruidenboter recept – zelf de lekkerste kruidenboter maken

Geef een reactie Reactie annuleren






About

Truemag

Powerful publishing solution for editors and SEO-experts. The theme has been specifically designed for ultimate monetization result.

Categorieën
  • bbq bij gerechten (34)
  • bbq kip recepten (18)
  • bbq salades (7)
  • bbq vis recepten (36)
  • bbq vlees recepten (40)
  • dranken (1)
  • overig (3)
  • vegetarische bbq recepten (19)
Archief
  • januari 2019 (1)
  • december 2018 (1)
  • augustus 2018 (2)
  • juli 2018 (2)
  • mei 2017 (1)
  • april 2015 (3)
  • maart 2015 (4)
  • juli 2014 (3)
  • juni 2014 (2)
  • mei 2014 (1)
  • april 2014 (2)
  • maart 2014 (4)
  • februari 2014 (1)
  • augustus 2013 (1)
  • juli 2013 (1)
  • juni 2013 (1)
  • mei 2013 (3)
  • april 2013 (4)
  • maart 2013 (5)
  • februari 2013 (1)
  • november 2012 (1)
  • oktober 2012 (1)
  • augustus 2012 (1)
  • juni 2012 (1)
  • mei 2012 (2)
  • april 2012 (2)
  • maart 2012 (1)
  • februari 2012 (2)
  • januari 2012 (1)
  • oktober 2011 (1)
  • september 2011 (1)
  • augustus 2011 (2)
  • juli 2011 (2)
  • juni 2011 (3)
  • mei 2011 (1)
  • april 2011 (2)
  • maart 2011 (2)
  • november 2010 (1)
  • september 2010 (1)
  • augustus 2010 (2)
  • juli 2010 (2)
  • juni 2010 (4)
  • mei 2010 (4)
  • april 2010 (1)
  • maart 2010 (1)
  • januari 2010 (2)
  • november 2009 (4)
  • oktober 2009 (1)
  • september 2009 (4)
  • augustus 2009 (15)
  • juli 2009 (16)
  • juni 2009 (11)
  • mei 2009 (17)
Email-Subscription

Sign up for our newsletter to receive the latest news and event postings.

2019 © BBQ recepten | Barbecue recepten
Truemag theme by StrictThemes