- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

BBQ Bijgerecht: frisse tomaten salade

Vandaag op bbq-recepten.nl weer een salade recept voor bij de bbq. De afgelopen jaren lag de focus op deze site vooral op vis, vlees en vegetarische recepten. De komende weken gaan we echter proberen om meer salade recepten voor bij de bbq te plaatsen. Heb jij een lekker bbq salade recept? Laat het ons dan weten via onze bbq-twitter of bbq-facebook pagina. Je mag uiteraard je recept ook mailen :). Vandaag in ieder geval een salade recept voor tomaten-salade. Heerlijk, fris en eenvoudig te maken.

Ingrediënten om tomaten salade te maken

8 pomodori tomaten4 eieren
2 paprika's1 rode ui
10 zwarte olijvenolijfolie
verse basilicum1 teen knflook
peper en zout

Tomaten salade maken

Begin dit salade recept met het koken van de eieren. Ze moeten hardgekookt zijn dus trek daar zeven tot acht minuten voor uit. Snijd ondertussen de tomaten in dunnen plakken en doe ze in een diepe kom. Maak de rode ui schoon en snijd deze in nog dunnere plakjes fijn. Voeg de ui aan de tomaat in de kom toe. Snijd nu de paprika in dunne reepjes. Voor de smaak maakt het weinig uit wat voor kleur paprika gebruikt wordt. Om de salade leuk van kleur te maken kun je ervoor kiezen om een rode en groene paprika te gebruiken. Voeg de paprika toe aan de tomaat en ui en schep de groenten even door.

Als de eieren hardgekookt zijn kunnen deze gepeld worden. Snijd de eieren in plakjes (tip: gebruik een eiersnijder) en leg deze op de groenten. Strooi vervolgens een handje olijven over de salade en maak op smaak met wat zout.

Vervolg dit salade recept met het maken van de dressing. Gebruik hiervoor twee eetlepels olijfolie en voeg hier de fijngehakte basilicum aan toe. Pers het teentje knoflook bij de salade-dressing en voeg een snuf peper toe. Roer de ingrediënten goed door elkaar en verdeel de dressing over de salade.

Deze tomaten salade is heerlijk bij een zomerse barbecue. Zeker de frisse smaken van de tomaat en de paprika combineren heerlijk. Heb je zelf lekkere salade recepten voor bij de bbq, laat het ons weten. Voor nu eerst eet smakelijk van dit heerlijke bbq salade recept 🙂