Aardappelsalade: naast het stokbrood met kruidenboter is een barbecue natuurlijk niet compleet zonder een lekkere zelfgemaakte aardappelsalade! Met dit barbecue recept wordt het maken van een heerlijk aardappelsalade een makkie!

Ingredienten voor dit barbecue recept

750 gram aardappels1 appel
2 grote augurken3 el zilveruitjes
2 bosuitjes3 el mayonaise
3 el zure room1 tl citroensap
1 tl mosterdpeper en zout
bieslookpeterselie

De basis van een aardappelsalade is, hoe kan het ook anders, een pan gekookte aardappels. In dit barbecue recept is uitgegaan van een aardappelsalade voor ongeveer 3 a 4 personen. Daarvoor voldoet 750 gram vastkokende aardappels. Schil de aardappels en kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar. Laat de aardappels afkoelen en snijd ze vervolgens in plakjes.

Doe de zure room, de mayonaise en het citroensap in een schaal en meng dit goed door elkaar. Voeg daarnaar naar smaak peper, zout en citroensap toe. Goed roeren tot een egale saus ontstaat!

Schil nu de appels en snijd hem in blokjes. Doe dit ook met de augurken (alhoewel, laat het schillen maar achterwege :)) en snijd de zilveruitjes in tweeën. Meng deze gesneden ingrediënten nu door de gekookte aardappels en voeg uiteindelijk het sausje toe! Nog even goed roeren en minimaal 30 minuten laten staan! Heerlijk bij een speklapje van de barbecue!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *