De bbq kan weer aan vandaag: het blijft tot laat in de avond heerlijk weer. Vandaag een lekker eenvoudig bbq recept voor een salade met rucola, mozzarella en tomaat. Lekker voor bij een vlees- of visgerecht van de bbq maar ook bij een vegetarische bbq kan dit recept natuurlijk prima als bijgerecht geserveerd worden.

Ingrediënten voor een lekkere bbq salade met rucola

rucolakerstomaatjes (1 bakje)
bol mozzarellaolijfolie
balsamico azijnrode ui
peper en zout
 

Deze bbq salade klaarmaken

Rucola is een slasoort die een sterke, walnootachtige smaak heeft. Je moet rucola daarom altijd gebruiken in een salade met ingrediënten die ook een stevige smaak hebben. Je kunt rucola bijvoorbeeld prima combineren met mozzarella en tomaat zoals we in dit recept gaan doen.

Neem een grote diepe kom en doe hier de gewassen rucola in. Giet de mozzarella af en leg de bol op een snijplank. Snijd hem in kleine stukjes en doe hem bij de rucola. Was de kerstomaatjes en snijd deze in kwartjes, voeg ze vervolgens ook toe aan de rucola-salade. Neem een rode  ui, maak deze schoon en snijd hem in fijne ringen en doe ook deze bij de rucola.

Eventueel kun je ook komkommer, appel of walnoot toevoegen aan de salade. De keuze van ingredienten voor een salade met rucola zijn eindeloos. Zorg er alleen voor, zoals in de inleiding van dit recept ook al staat beschreven, dat de ingrediënten die je toevoegt aan deze salade een stevige smaak hebben.

Dressing maken

Neem nu een klein kommetje en meng hierin balsamico azijn samen met wat peper, zout en olijfolie goed door elkaar. Sprenkel de dressing over de salade en schep nu alle ingrediënten voor de salade door elkaar. Zet de salade in de koelkast tot het moment dat je gaat bbq-en. Schep hem voor het serveren nog een keertje goed om zodat de dressing goed in contact kan komen met de rucola, mozzarella en tomaat.