Een lekkere salade misstaat natuurlijk niet bij de bbq van vanavond. Dit bbq salade recept is simpel, smaakvol en erg gezond. Na het snijden van de komkommer, de rode ui en de tomaat maak je de salade af met een lekkere dressing op basis van witte-wijn azijn. Een half uurtje in de koelkast en dan smullen maar!

Ingrediënten voor dit bbq salade recept

3 tomaten1 komkommer
2 rode uienpeper en zout
honingwitte wijn azijn
extra vierge olijfolieverse munt

Bereidingswijze van dit bbq salade recept

Was de tomaten en de komkommer. Neem een vork en trek deze over de schil van de komkommer zodat je strepen in de schil krijgt. De dressing kan hierdoor beter in de komkommer trekken. Snijd nu plakjes van de komkommer en maak van deze plakjes kwarten. Doe deze in een diepe kom. Snijd de tomaten ook in mooie kleine blokjes en doe deze bij de komkommer. Laat de zaadjes uit de tomaten weg. Snipper nu de rode uien heel fijn en roer deze door het tomaten-komkommer mengsel.

Maak nu de dressing voor deze lekkere bbq salade. Neem hiervoor een kommetje en doe hier 3 tot 4 eetlepels lekkere olijfolie in. Voeg 2 eetlepels witte wijn azijn toe en voeg een flinke schep honing toe. Maak de dressing op smaak met peper en zout en proef of hij naar wens is. Voeg eventueel nog extra honing, peper of zout toe en roer nu de dressing door de tomaten-komkommersalade. Hak de verse munt fijn en roer deze door de salade. Zet de salade in de koelkast zodat de smaakjes goed in de tomaten en komkommer kunnen trekken.

Serveer de salade bij de andere lekkere bbq gerechten die je wil serveren. Deze salade past namelijk bij ontzettend veel andere bbq recepten! Eet smakelijk 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *