- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

BBQ Salade recept: geitenkaassalade met honingdressing

Feta is van origine een Griekse kaas die aan 15 door de Griekse overheid vastgestelde eisen moet voldoen. In Nederland kun je in elke supermarkt op feta lijkende kaas kopen. Een lekkere bbq salade met feta maak je natuurlijk met echte feta, die kun je in grotere supermarkten probleemloos kopen. Kun je geen echte feta krijgen? Dan volstaat ook gewone witte kaas die van koeiemelk wordt gemaakt. In dit bbq recept lees je hoe je een lekkere fetasalade met een honing dressing kunt maken.

Ingrediënten voor deze bbq salade

100 gram fetazakje rucola
zakje veldsawalnoten
rode uihoning
balsamico azijnpeper en zout
mosterdextra vierge olijfolie

De Fetasalade maken

Een lekkere salade bestaat altijd uit twee elementen. De salade zelf met daarin de sla en in dit geval de kaas (feta) is het eerste element. Het tweede deel van een salade bestaat uit een lekkere dressing die de smaken van de ingrediënten extra benadrukt of juist onderdrukt. Dit bbq recept voor geitenkaassalade begint met het maken van deze o zo belangrijke dressing.

Neem voor de dressing een diepe kom en doe hier vier eetlepels extra vierge olijfolie in. Extra vierge olijfolie is olie van de eerste persing na het oogsten van de olijven. Deze olijfolie smaakt heel anders dan normale olijfolie. Voeg een eetlepel balsamico azijn toe en maal er dan wat verse peper en zout bij. Doe een flinke eetlepel honing en een flinke theelepel mosterd bij de dressing en roer de ingrediënten dan door elkaar. Maak de dressing eventueel extra op smaak met nog wat peper en zout.

Neem nu een diepe kom en doe hier de schoongemaakte en uitgespoelde veldsla en rucola in. Hou je niet van rucola of veldsla? Gebruik dan soorten sla die je wel lekker vindt. Leg nu de walnoten in een theedoek, vouw deze dubbel en mep er met de deegroller een paar keer flink op. Doe nu de kleine stukjes walnoot bij de salade. Maak de kleine rode ui fijn en snipper hem. Doe de rode ui over de salade. Brokkel tenslotte de feta over de salade en roer de salade ingrediënten goed door. Schenk nu de dressing over de geitenkaas salade.

Deze geitenkaas salade is heerlijk bij elke bbq. De milde smaak van de kaas gaat prima samen met wat pittigere soorten vlees of vis van de bbq.