Vanaf vandaag op de nummer 1 bbq website van Nederland: een nieuwe rubriek met de lekkerste salades voor bij de BBQ. We trappen af met een heerlijke tonijnsalade voor bij de barbecue. Tonijnsalade met pasta en tomaten: als dat geen winnaar wordt de komende zomer… Hoe dan ook, een lekkere salade maken voor bij de BBQ wordt nog gemakkelijk met de salade recepten op onze site..

Ingrediënten voor deze tonijnsalade

300 gram pasta
2 blikjes tonijn (op water)
mosterdwijnazijn
bieslookpeper en zout
olijfoliehoning
5 tomaten

Dit bbq salade recept maken

Begin het recept met het, volgens de verpakking, koken van de pasta. Kook de pasta iets korter als je van al-dente houdt. Laat de pasta afkoelen in een vergiet, vergeet niet een scheutje olijfolie door de pasta te schudden om te voorkomen dat deze aan elkaar blijft plakken.

Neem nu een kopje en schenk hier een scheut azijn in. Voeg peper en zout en een twee theelepels mosterd toe en roer dit kort dooreen. Proef de dressing en voeg naar smaak peper, zout of honing toe. Eventueel kan ook een schepje honing worden toegevoegd. Snijd de bieslook fijn en roer deze samen met een scheutje olijfolie door de dressing.

Snijd nu de tomaten in kleine blokjes en doe deze in een diepe kom. Giet het water van de tonijn af en voeg de tonijn in kleine stukjes toe aan de tomaten. Roer er nu de dressing doorheen en voeg als laatste de afgekoelde pasta toe. Roer de verschillende ingrediënten goed door elkaar en zet de salade nog minstens een uur in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de verschillende smaken goed mengen.

Heb jij zelf lekkere bbq salade recepten? Laat het ons dan weten, voor onze nieuwe rubriek zijn we nog volop op zoek naar de lekkerste recepten voor salades bij de bbq.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *