- BBQ recepten | Barbecue recepten - http://bbq-recepten.nl -

Aardappelsalade voor bij de BBQ

Het recept voor een lekkere aardappelsalade vind je natuurlijk al op bbq-recepten.nl. Vandaag een ander lekker recept voor een heerlijke aardappelsalade. Dit recept voor een echte bbq klassieker valt vooral op door de eenvoud waarmee je het recept klaarmaakt. Verder is het uiteraard een erg lekker bbq recept.

Ingredi├źnten voor een lekkere aardappelsalade

1 kilo aardappels2 uien
5 augurken3 tomaten
1 paprikabouillonpoeder
olijfoliewitte wijnazijn
peper en zout

Aardappelsalade maken

Een lekkere aardappelsalade begint natuurlijk met goede aardappels: gebruik ongeveer 1 kilo. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van gelijkmatige grootte. Kook ze met wat zout in ongeveer 15 minuten gaar. Zorg ervoor dat de aardappels niet te gaar zijn, dat komt de smaak van de salade niet ten goede.

Maak, terwijl de aardappels koken, de uien schoon en snijd deze in kleine stukje. Doe hetzelfde met een paar augurken en de paprika. Doe de paprika, augurken en uien bij de afgegoten en afgekoelde aardappels en roer even goed door. Zet de salade even in de koelkast en volg het recept.

Maak nu een klein beetje, ongeveer 15 centiliter, aan bouillon klaar en voeg dit toe aan de aardappelsalade. Voeg nu twee eetlepels azijn toe en roer dit door de salade. Proef of de aardappelsalade op smaak is, voeg nu peper en (eventueel zout) toe en roer weer goed door. Proef de aardappelsalade nog eens en maak hem nu op smaak met peper en zout.

BBQ aan en smullen maar!

Een goede aardappelsalade is op zijn lekkerst als je hem koel serveert. Zet de aardappelsalade dus eerst in de koelkast en ga dan aan de slag met de andere voorbereidingen voor je bbq. Aardappelsalade smaakt heerlijk bij elke bbq. Of je nu vlees, vis, kip of een combinatie van vlees en vis gaat barbecue├źn, aardappelsalade smaakt altijd!