Weber barbecues zijn een begrip voor iedereen die houdt van heerlijk en gezond buiten eten koken! De oorsprong van Weber ligt in Amerika. Daar werd in 1952 de eerste Weber barbecue gemaakt. Bedenker van de Weber barbecue is George Stephen. Hij had genoeg van de barbecues waar de wind, as en het open vuur het vlees aantastten.

Gebroeders Weber

Geroge Stephen was werkzaam bij het bedrijf van de gebroeders Weber in Chicago. Dit bedrijf was gespecialiseerd in grote ronde metalen boeien. Het idee van Stephen was om op basis van zo’n ronde boei een barbecue te maken. Omdat hij zelf weinig geld had besloot zijn werkgever hem te helpen met zijn idee. In ruil daarvoor noemde Stephen zijn uitvinding de ‘Weber Barbecue‘. De eerste barbecues die hij ontwikkelde waren simpel en eenvoudig. Ook de afwerking van deze allereerste Weber barbecues liet te wensen over. Maar toen de Weber fabriek zag welke kant George op wilde met zijn barbecue stelde de fabriek meer geld en middelen beschikbaar. Vanaf dat moment staan Weber Barbecues garant voor heerlijk en gezond buiten koken!

Weber barbecues nu

Na de allereerste barbecues aan het begin van de jaren 50 groeide de Weber barbecue uit tot een internationaal begrip! Over de hele wereld barbecue├źn mensen met de Weber barbecue. George Stephen is nog steeds werkzaam in de Weber barbecue fabriek. Daar is hij de drijvende kracht achter het verder ontwikkelen van de Weber barbecue en de bijbehorende barbecue technieken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *