Een barbecue kopen is lastiger dan je op het eerste gezicht zou verwachten!

Er zijn ontzettend veel soorten en maten barbecues en ook in de prijzen zitten veel verschillen.

De eenvoudigste barbecues beginnen bij 20 euro, daar krijg je een houtskool barbecue voor met een simpel rooster erop. Prima geschikt voor een snelle barbecue op de camping.

Wil je uitgebreider barbecueën dan zijn duurdere modellen beter geschikt. Afhankelijk van je budget kun je 100 tot 600 euro uitgeven aan een barbecue!

Een andere vraag die je jezelf zou moeten stellen als je erover denkt een barbecue te kopen is of je een elektrische barbecue, een gas barbecue of een ouderwets op houtskool brandend exemplaar aanschaft.

Natuurlijk is een houtskool barbecue erg traditioneel en de smaak van het vlees en groente is het lekkerste als je het boven een houtskool bbq roostert. Ook barbecues op gas of elektrische barbecues kom je tegenwoordig steeds meer tegen.

Vooral het gemak van deze types is groot, je hoeft niet te wachten tot de barbecue heet is en je krijgt geen vieze vingers van het werken met houtskool. Daarnaast zijn bij gas en elektrische barbecues de temperatuur beter te beheersen.

Houtskool Barbecue kopen

Zoals je al kon lezen zijn houtskool barbecues het meest geschikt voor een lange avond waar je genoeg tijd hebt voor het aansteken en goed laten opwarmen van de barbecue. Idealiter steek je een houtskool barbecue aan met een brikettenstarter. Hierdoor zal het houtskool of briketten sneller grijs en warm zijn.

Er zijn veel verschillende types houtskoolbarbecues te koop. Zo heb je modellen die je gemakkelijk en zonder vieze vingers aan kunt steken door middel van ingenieuze trucjes.

Ook heb je eenvoudigere bbq’s die je met een krant of aanmaakblokje aan moet steken. Grootste pluspunten van het kopen van een houtskool barbecue zijn voor mij het aansteken van de barbecue (= erg leuk) en de lekkere smaak die de hete kolen geven aan het vlees.

Nadelen aan het gebruik van een houtskool barbecue vind ik de tijd die de barbecue nodig heeft voordat hij gebruiksklaar is. Daarnaast zijn sommige soorten vlees, zoals bijvoorbeeld speklapjes, zo vet dat de houtskool snel vlam vat. Tegenwoordig heb je hier ook

Gas Barbecue kopen

Het kopen van een gas barbecue is ook niet erg eenvoudig. Wederom hangt het erg af van wat je wilt. Zo is een gas barbecue handig in het gebruik.

Vaak is de capaciteit van een bbq op gas erg groot waardoor je niet erg efficiënt aan het barbecueën bent. Daarnaast is ook het gas tank van dit type barbecue erg snel leeg. Je kunt daarom het handigst een grote gas tank kopen waardoor je minder snel een nieuwe moet kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *