bbq bij gerechten

satésaus maken voor bij de bbq

Een barbecue is natuurlijk niet compleet zonder een aantal lekkere sausjes. Een klassieker die bij geen enkele barbecue-partij mag ontbreken is de satésaus. Heerlijk bij een portie kip-sate, maar ook een karbonaadje smaakt prima als je er wat satesaus over heen doet. Hierbij een lekker bbq recept waarin we van enkele eenvoudige ingrediënten een heerlijke satésaus maken. (meer…)

By Martijn, ago
bbq vis recepten

Zalmfilet in honing-ketjap marinade

Zalm is een lekkere, gezonde en verantwoorde keuze. De meeste zalm in de Nederlandse winkels is afkomstig uit duurzame visserij. Daarnaast is zalm goed betaalbaar: omdat veel mensen zalm kopen is het aanbod groot. Ook op de bbq is deze vissoort prima te bereiden. In dit eenvoudige barbecue recept maak ik in no-time een heerlijk gemarineerde zalmfilet klaar. Een lekker bbq gerecht om samen met een simpele salade en een heerlijk stokbroodje met kruidenboter van te smullen. (meer…)

By Martijn, ago
bbq vis recepten

Gamba BBQ recept – erg lekker en supersimpel

Gamba's zijn grote garnalen die vooral gevangen worden in zuid-oost Azie. Naast het feit dat ze ontzettend lekker zijn op de barbecue zijn gamba's ook nog eens erg gezond. Het vlees van de gamba is erg mager en het eten van garnalen (wat de gamba is) is ook goed tegen hart- en vaatzieken. In dit simpele bbq recept voor het maken van lekkere gamba's zijn zowel diepvries als verse gamba's te gebruiken. Uiteraard geven wij de voorkeur aan verse gamba's, mocht je budget dat toelaten kies daar dan voor. (meer…)

By Martijn, ago
bbq kip recepten

Kalkoen gemarineerd in ketjapmarinade

Naast kip is ook kalkoen uitermate geschikt om lekker op de barbecue klaar te maken. In dit recept voor de barbecue wordt de kalkoen gemarineerd in een simpele maar uitermate lekker marinade gebaseerd op ketjap. Als U houten spiezen gebruikt is het trouwens belangrijk om deze van te voren goed te laten weken in heet water! (meer…)

By Martijn, ago